perjantai 12. maaliskuuta 2010

Ruokareseptikokoelman uusinta

Olen huomannut, että naiseksi, jolla on varsin iso ruokareseptikokoelma, laitan melko yksitoikkoista ruokaa. On siis aiheellista uusia kokoelmani. Samalla kun uusin sen painotan ruoka-aineita, joiden terveellisyydestä on tutkittua tietoa. On helppo aloittaa nk. Itämeren ruokavaliosta täydennettynä muutamilla Välimeren ruokavalion ruoka-aineilla. Ruoka-aineita, joiden käyttöä pyrin suosimaan, ovat
rypsiöljy
ruis ja muut kokojyväviljat
kirjolohi, silakka, siika, ahven, kuha, muikku, katkaravut
kananmuna
peruna ja pasta
hedelmät ja marjat
punaviini (tulisi rajoittaa lasilliseen päivässä)
piimä, jugurtti, maito
porkkana, punajuuri, lanttu, nauris, sipuli, valkosipuli
lehtiselleri
tomaatti, paprika
sienet
kaalit, erityisesti parsakaali
herne, pavut, linssit
mantelit, pähkinät, siemenet, leseet
lehtisalaatti, persilja, tilli, rosmariini, oregano
pinaatti, nokkonen
tumma suklaa

Oho. Tulipa listaan aika monta ruoka-ainetta, joita olen käyttänyt harvoin. Saa nähdä miten kauan respeptikokoelmani tekeminen toimivammaksi kestää. Uskon, että visuaalinen ruokapäiväkirja on siinä hyvänä apuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti