torstai 8. huhtikuuta 2010

Yrttejä lisää ruokavalioon

Filosofi Maija-Riitta Ollilalta kysyttiin eräässä TV-haastattelussa, mistä hän tietää, että hän ehtii lukea kaiken tarvitsemansa kirjallisuuden ja saavan kaiken tarvitsemansa tiedon. Hänen vastauksensa oli, että hän luottaa siihen, että kaikki tarpeellinen tulee hänen käsiinsä mm. kirjakaupassa jne. ilman tietoisia ponnisteluja.

Minulla on samanlainen tunne ruokavalion kehittämisen suhteen. Eihän minun tarvitse koota kaikkea mitä ihmiset tarvitsevat ja mistä he ovat kiinnostuneita. Silti kuvittelen, että omankin ruokavalion parantamisesta mm. visuaalisen ruokapäiväkirjan avulla voi olla hyötyä jollekin muulle tai joillekin muille pitemmällä tähtäimellä. Luotan siihen, että yhteiskehittely tulee ajankohtaiseksi ennen pitkää.

Sitä ennen kerron lisää omista kokemuksistani. Viime aikoina olen saanut paljon tietoa kotimaisten yrttien monipuolisista hyödyistä ja ruveta keräämään lisää tietoa ja resepteja ja myös käyttämään yrttejä enemmän. Ehkäpä oma kasvatuskin onnistuu ennen pitkää. Sitä ennen ja sen lisäksi turvaudun sekä lähikauppojen tarjontaan että yrttien kotimaisten yrittien kasvattajien verkkokauppaan.

Vaikuttaa siltä, että melkein minkä tahansa ruuan makua ja ravintoarvoa voi parantaa yrttien avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti