keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Uutta tutkimustietoa kasviksista

Minulla ja varmaan monella muullakin on ollut käsitys, että kasvikset olisi hyvä syödä mahdollisimman vähän käsiteltyinä. Siksi oli kiinnostavaa lukea Kuopion yliopistossa tehdystä aiempien tutkimustulosten analyysistä, jonka mukaan kuumentaminen voi jopa lisätä terveellisyyttä kuten esim. ketsupissa. Tutkija Sari Voutilaisen mukaan valmistus ei merkittävästi vaikuta terveyttä edistäviin ainesosiin. Herkimmin reagoivat C-vitamiini ja folaatti, mutta nekin vain vähän.

Myös pakastekasviksia kannattaa käyttää. Niiden oikea säilytys ei paljoa vähentänyt ravintoarvoja vielä vuodenkaan säilytyksen jälkeen. Kävi ilmi, että pakastevihanneksissa saattoi olla ravintoaineita jopa paremmin tallella kuin pitkään varastoiduissa käsittelemättömissä kasviksissa.

Keittämisellä ei ole merkitystä terveellisyyden kannalta ja paistaminen vaikutti hyvin vähän enemmän kuin keittäminen.

Minulle tämä oli hyödyllinen uutinen, koska olen vältellyt pakastekasvisten käyttöä. Enpä tee niin enää. Ruuanlaitto helpottuu entisestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti